Setkání v meditaci

21.02.2010 15:36

 

Dovol celému svému bytí začít fungovat. Tvé emoce jsou uvězněny, pohyby tvého těla jsou nesvobodné. Tvé tělo a tvé srdce vypadají, jako by nebyly tvou částí. Nech své emoce rozehrát a měj z nich radost. Každá buňka začne vibrovat, ožije. Nech své tělo ožít vnitřní silou. A náhle vstoupíš do dveří, které předtím byly neznámé. Otevřeš nový rozměr své vlastní existence a ten tě dovede až k Božskému. (Osho).

Smyslem tohoto setkání je přijmout a uvědomit si sebe, svou podstatu a přivést k vědomí a otevřít se energii, která je v nás skrytá a potlačená.

Prohlédněte si fotografie :)

V první části večera nám Oshova meditační technika umožní uvolnit tělesné a emoční bloky s následnou relaxací.

Druhá část začne oslavou tancem a poté nás housle a mantra OM uvedou do tiché meditace. Tato část tichého sezení nejefektivněji čistí náš nervový systém a čakry, díky nimž se propojujeme s vyšším Já . Během večera budeme mít také prostor ke sdílení toho, co máme na srdci a na závěr si zazpíváme mantry a písně.

 

Kdy:                 vždy jedenkrát za měsíc

Kde:                 Centrum osobního růstu Spirituála Praha 4 - Braník

Rezervace:        spirituala@email.cz nebo na tel:

 

Lektor:              Ivo Halkoci

Program:

  • 1. část od 18.00 do 19.10 hodin  Oshova meditační technika
  • přestávka 10 minut
  • 2. část od 19.20 do 21.00 hodin   Oslava tancem, poslech houslí, mantra OM, meditace v tichu, zpívání

 

Cena:                celý večer – 3 hodiny – 250,- Kč (pouze1.část - 120,- Kč, 2.část - 160,-Kč)

Sebou:               pohodlné oblečení, přezůvky nebo ponožky, šátek na oči, polštářek či deka

                        (karimatky jsou k dispozici)

 

Ivo Halkoci

Houslista, zpěvák a autor meditační hudby a písní.

"Během pobytu v Indii jsem se setkával s probuzenými mistry, Dolano, Neeru, Ananta, Satto,Tyohar. Nejintenzivnější setkání však přišlo na retreatu na Novém Zélandě s Maitreyou Ishwarou, žijícím buddhou a autorem knihy Unity (Sjednocení - svítání vědomé civilizace), který propojuje satsang (bytí v pravdě), meditaci (sezení v tichu, uvědomění si a přijetí toho co je), učení advaity ( Bůh je vše co je, včetně tebe.), Oshovu oslavu a jeho meditační techniky, sebedotazování (Kdo jsem ?) a jiné mocné techniky k duchovnímu růstu.
Mé semináře mají podobnou náplň, zaměřené více na práci se zvukem, živou hudbu(housle) k uvedení do meditace, zpěv a tanec. Satsang mohou dávat pouze bytosti bez ega a to mně ještě neopustilo...díky Bohu".Absolvent ostravské konzervatoře, hrál v Janáčkově filharmonii Ostrava (1991-5), Moravské filharmonii Olomou c (1997-8), s Tomášem Kočkem a jeho orchestrem a v součastnosti hraje v Ragmakam ensemblu (indicko-turecká klasická hudba). Působil také v Institutu hudby a oslavy v Osho komuně v Púně (Indie) a v meditačním centru Lažánky.