Duchovní cesta jižní Indií 2020

05.06.2019 15:56

 

Srdečně zveme všechny zájemce o cestu do jižní Indie, oblasti Tamilnadu, která je vyhlášená významnými poutními místy zejména hinduistické tradice.  Cestu podnikáme již mnoho let v lednu, nejpříjemnější době pro pobyt v této oblasti. Vydáme se na cestu za poznáním  nejen Indie a jejích krás, ale zejména sebe sama. Budeme  putovat po silných duchovních místech s tisíciletou tradicí, ale okusíme  i moderní přístup k duchovnosti a mystice. Zaměříme se zejména na vnitřní prožitek této země, duchovních tradic, indického způsobu života.

Indové mají, více než jiné národy, schopnost žít v přítomnosti a je inspirativní je pozorovat při jejich každodenních činnostech.  Dosáhnout osvícení je nejvyšší hodnotou jejich životů  a realizovaní lidé jsou skutečnými hrdiny této společnosti. Vnímavý cestovatel ze západu tu má šanci získat nový pohled na realitu a  změnit tak řadu svých i obecně zažitých vzorců či názorů.

Tato cesta je určena zejména  těm, kteří  si přejí poznat duchovní odkaz  Indie.  Je zaměřena na vnitřní setkání se třemi velkými učiteli.  Ramana Maharši, působící většinu života pod horou Árunačála, předal lidem učení átmavičáry jako cesty k dosažení osvícení. Na stejném místě se osobně setkáme s  avatarkou bezpodmínečné lásky, Amou Sri Shiva Shakti . A v neposlední řadě budeme mít možnost navštívit unikátní centrum Auroville, inspirované Sri Aurobindem, mistrem tvořivosti ve hmotě.

To jsou také témata, kterými se během našeho  pobytu  v Indii budeme intenzivně zabývat ať již v našich individuálních i společných meditacích, praktických cvičeních nebo debatách. Kromě toho si užijeme výborné indické kuchyně, příjemného počasí i koupání v moři.

Můžeme  vám  slíbit, že zažijete neopakovatelné   dobrodružství a učiníte důležitý krok k objevení svého  lidského i duchovního potenciálu.  

Těší se na vás 

vaši průvodci  Dáša Eliášová a Tomáš Kupčík 

Program:

Tentokrát bude cesta věnována více než v minulých letech meditacím a vnitřní práci v energii posvátné hory Arunáčaly. Strávíme zde 10 dní. Poté se přesuneme k moři do oblasti Auroville a využijeme pro svou duchovní práci originální areál se zlatou meditační koulí Matrimandirem. Kdo by chtěl celou dobu pobytu  v Indii strávit pouze pod Arunáčalou, je možné upravit pro něj program a cenu.

16.1. čt

odlet z Prahy

17.1. pá

přílet ráno Chennai, přejezd  do Tiruvannamalai – jehož název „Červená hora“ je odvozen od velkolepé vyhaslé sopky Arunáčaly. Jedno z nejposvátnějších a  nejkrásnějších míst  v této oblasti. Odpoledne Návštěva ašrámu Ramany Maharšiho -  významného indického světce 20. st. 

18.1. – 25.1. so                                    

3. – 9. den -   meditace v ašrámu R. Maharšiho - výstup na horu Arunáčala – meditace v jeskyních  – návštěva hinduistického chrámu Arunáčaléšvara zasvěcenému živlu ohně -   seznámení  s meditační technikou átmavičáry – každé ráno daršan (požehnání) u osvícené avatarky Ama šrí Šiva Šakti   -  poutní cesta pěšky kolem hory Arunáčaly - cvičení a meditace na terase hotelu, společná setkávání, sdílení…

26.1. ne                                                   

Po obědě přesun do Auroville, hotel u pláže se snídaní, koupání, odpočinek

27.1. po

akreditace pro meditace v Matrimandiru – Zlaté kouli. Komunita Auroville („Město úsvitu“), založené žákyní Srí Aurobinda,  architektonicky zajímavý komplex s experimentálními domy kombinují západní a indické prvky. Mottem tohoto projektu je „život v harmonii“ . Matrimandir je obrovské kulovité hi-tech meditační centrum uprostřed městečka. Hlavní zajímavostí centra je obří křišťálová koule, která může způsobit dočasnou jasnozřivost. Získání akreditace je třeba ke vstupu do vnitřní části Auroville. Odpoledne  výlet Pontichery –návštěva hinduistického chrámu a dalších památek , příp. možno zůstat u moře a relaxovat.

28.1. út

Dopoledne volno, koupání v moři, odpočinek, odpoledne výlet Pontichery – návštěva ašrámu Šrí Aurobindo Ghóše – filosofa a guru, jehož mramorové sámadhi – (hrob) je denně  obklopeno  nádhernými obrazy z květů a množstvím věřících. Tvořivost ve hmotě – meditace, sdílení…Návštěva hinduistického chrámu s posvátným slonem. Přímořská promenáda -kavárny, restaurace, indické speciality, noční trhy, sárí-haus…

29.1. st

ráno meditace v Matrimandiru, návštěva Auroville, oběd, odpočinek u moře, odpoledne výlet

30.1. čt

Meditace v Matrimandiru, volno  

31.1. pá

odlet nad ránem, přílet Praha

 

Organizační informace:

Termín:  čt 16.1. – pá 31.1. 2020 /bude upřesněno dle odletových časů/ - 16 dnů

Rezervace místa:         posílejte na: dagmar.eliasova@email.cz,  vyřizuje Dagmar Eliášová. Po

potvrzení volného místa obdržíte k vyplnění závaznou přihlášku a přesný program cesty, Podmínky účasti a platební instrukce. Místo je závazně rezervováno po zaplacení zálohy viz. níže.

Cena zájezdu bez letenky:

Při účasti nad 10 osob …….………....  32.800 Kč /při závazné přihlášce a platbě zálohy do 30.9.

2019/  Po tomto termínu se cena zvyšuje o 1.000 Kč.

Záloha je určena na koupi letenky a rezervaci ubytovacích zařízení a  platí se ve výši

30.000,-  Kč na účet /číslo sdělím dodatečně/, termín platby bude sdělen po zaslání závazné

přihlášky. Doplatek  je třeba provést do konce září  /bude včas upřesněno/.

Mezinárodní letenka vč. Poplatků:  

cca  17.000 - 21.000 Kč  (zakoupíme hromadně, cena se pohybuje podle včasnosti rezervace) První letenky se budou kupovat již v červenci,  dále po skupinkách jak se budete hlásit.

Počet účastníků:

Je omezen /12-22/. O zařazení účastníka rozhoduje datum podání závazné přihlášky a zaplacení zálohy. Další zájemci budou evidováni jako náhradníci v závislosti na datu přihlášky. Pozn.: cesta je  vhodná pro každého, kdo má alespoň základní praxi s meditacemi a zajímá se o svůj duchovní růst.

 

V ceně zájezdu JE zahrnuto:

14x ubytování, doprava; místní anglicky hovořící průvodci, česky hovořící průvodce, vstupy do památek

Doprava                                       

mikrobusem nebo auty dle velikosti skupiny

Ubytování  

14 x dvoulůžkový pokoj  bez snídaně v hotelu či apartmánech na úrovni min. 3 hvězdiček. Pokoje jsou s vlastním soc. zařízením, lůžkovinami, ručníky a s klimatizací, v některých místech i s vlastní kuchyňkou

Jednolůžkový resp. dvoulůžkový pokoj obsazený jednou osobou za příplatek  6000 Kč. Individuálně přihlášeným účastníkům přidělíme vhodného spolubydlícího, pokud to bude možné. V opačném případě bude třeba zaplatit zmíněný příplatek, neboť jednolůžkové pokoje v našich hotelech nejsou k dispozici. 

Meditační program

Každodenní setkání k meditaci a sdílení, seznámení s technikou átmavičáry a dalšími technikami na podporu překonání bloků, práce s emocemi, otevírání srdeční čakry, vizualizací, tvoření ve hmotě a další dle podnětů a potřeb skupiny.

 

V ceně zájezdu NENÍ zahrnuto:         

mezinárodní letenka včetně tax a poplatků

vízum

jídlo  (z organizačních důvodů  se účastníci stravují individuálně v doporučených restauracích, ceny jídel jsou velmi

příznivé,  v průměru 20-50 Kč za hlavní chod)            

pojištění léčebných výloh a stornopoplatků – nutno individuálně , možno v rámci zakoupené letenky či platební karty

indické  vízum

  • instrukce k vyřízení víza ode mne obdržíte během září, nově lze vyřídit i přes internet.

Doporučené kapesné:

cca do 300 EUR v závislosti na nákupních záměrech (vystačí na jídlo, pití, suvenýry, drobné nákupy)

Přihlášky a informace na: spirituala@email.cz  , dagmar.eliasova@email.cz , tel. 604 414 044 – Dagmar Eliášová